SieMatic aan de
Ringveste’s Wijnreis

Welkom bij de wijnreis van SieMatic aan de Ringveste! Samen met Wijnimport Turkenburg Tradition uit Driebergen-Rijsenburg hebben wij de handen ineen geslagen en nemen wij u graag mee op een unieke wijnreis in onze showroom.

Een keuken wordt geassocieerd met lekker eten, drinken en gezelligheid met familie en vrienden. Daar haken we graag op in en laten u kennis maken met fantastische wijnen. Tijdens uw bezoek aan onze showroom kunt u onze wijnreis doorlopen. De verschillende smaken wijn en champagne van diverse wijnhuizen kunt u terugvinden bij onze keukenpresentaties. Door de QR-code op het label te scannen vindt u meer informatie over de desbetreffende wijn en ontdek waar uw persoonlijke voorkeur ligt. 

Koopt u een keuken bij SieMatic aan de Ringveste, dan krijgt u een fles wijn of champagne met uw persoonlijke smaak mee naar huis om te proosten op uw nieuwe keuken!

Wij wensen u een onvergetelijke reis. Cheers!

Champagne Serge Mathieu Brut Tradition Blanc de Noirs

Deze Blanc de Noirs werd vervaardigd van alleen pinot noir. De dosage bleef beperkt tot minder dan 10 gram. Fonkelend lichtgeel met een fijne mousse, verleidelijke geur van citrus, brioche en tropisch fruit. Romig en rijk, maar toch mineralig verfijnd met een enorme fraîcheur tot diep in de finale.

Serveertip: Heerlijk om van te genieten in combinatie met vis in roomsaus of als aperitief.

Prosecco Treviso Nature Le Contesse

Deze prosecco wordt alleen geproduceerd van Glera-druiven die groeien in de provincie Treviso op een hoogte van 40 meter boven zeeniveau. Na een zachte persing en een koude statische decantatie van de most, laat men deze fermenteren in staal bij een gecontroleerde temperatuur van 16-17 ° C, alvorens opnieuw te hergisten in autoclaaf op de edele droesem. Aan het einde van het proces wordt er geen dosering gedaan aan de Prosecco die in staat is om zijn territoriale oorsprong op een nauwkeurigere en gedetailleerdere manier weer te geven.

Het resultaat is een licht strogele prosecco met een fijne en aanhoudende perlage. De neus biedt aangename citrustonen die de blik richten op elegante bloemige sensaties. In de mond is het licht, droog en mineraal.

Serveertip: Om als aperitief te serveren, past het goed bij zomerse salades, hoofdgerechten met vis en verse kazen.

Le Contesse Prosecco Spumante Extra Dry

Le Contesse is één van de betere en belangrijkste producenten van Prosecco in het Veneto gebied. Het bedrijf is gesticht in de beginjaren 70 en is gespecialiseerd in zowel mousserende als stille wijnen. Het is gelegen aan de voet van de prachtige heuvels van Conegliano en Valdobbiadene. Deze Prosecco heeft een mooie lichte kleur met een zeer fijne bubbel en een perfecte mousse. Op de neus is hij helder en fris, met tonen van perzik en grapefruit, minerale tonen en witte bloemen. Fris, fruitig, romig en licht. Zeer aangenaam in de mond.

Serveertip: Deze Prosecco is zeer aan te raden als aperitief en met gerechten met sterke, scherpe en pittige smaken. Hoewel het ook mooi gepaard gaat met kazen, rijstgerechten, schelpdieren en desserts.

Orchidea Sauvignon Blanc 

Een sprankelende, aantrekkelijke wijn speciaal voor een urenlange zonneschijn in het leven. De Inurrieta Orchidea verrast en verleidt met zijn onmiskenbare Sauvignon Blanc-karakter. De wijn dankt zijn naam aan de delicate orchidee-aroma’s die het een nobele aromatische complexiteit geven. De wijn is vier maanden “sur lie” met zijn gist in contact gebleven, het zorgt voor mooie complexe fruittonen en een mooie romigheid in de mond.

Serveertip: Deze wijn is heerlijk bij paella en aspergesalade met zalm.

Russolo - Pinot Grigio

Rino Russolo produceert wijnen ten noordoosten van Venetië in de Friuliaanse vlakte genaamd Grave. Rino is de vierde generatie wijnmaker van de familie die aan het eind van de 19e eeuw begon met wijn maken in de regio Pordenone. Tegenwoordig is de cantina gevestigd in San Quirino, te midden van de wijngaarden van Ronco Calaj. De wijngaarden worden aan de noordkant beschermd door de Prealpen, terwijl aan de zuidkant de Adriatische Zee zorgt voor voldoende vocht en een frisse zeebries. De wijn is lichtgeel tot gelig. In de geur wat vers brood, rijp fruit en acacia, in de mond rond en vrij krachtig, met veel sap en toch een goede frisheid.

Serveertip: Russolo Pinot Grigio is lekker bij salades met vis zoals een salade niçoise.

Astruc Chardonnay Limoux

Deze witte wijn van het merk Astruc is afkomstig uit de wijnstreek Languedoc-Roussillon in Frankrijk. De Astruc Chardonnay Limoux Reserve is gemaakt uit Chardonnay druiven. Het smaakprofiel van deze witte wijn is vol & rond.

Serveertip: Deze wijn past perfect bij schaal & schelpdieren en gevogelte.

Château Juvenal Les Ribes du Vallat blanc

Een witte wijn uit Ventoux, Zuidelijk Rhônegebied, Rhônevallei, Frankrijk. Gemaakt van Viognier, Clairette. Deze wijn heeft een elegante neus met tonen van witte bloemen en aroma’s van abrikozen. De mond is openhartig met tonen van sinaasappelschil. Er ontwikkelt zich een volle afdronk, ondersteund door licht melkachtige tonen.

Serveertip: Heerlijk bij wild en gourmet.

Grüner Veltliner Traisental

Deze wijn is een heerlijk lichtvoetige, klassieke Grüner, met de onmiskenbare kristalzuivere Huber-signatuur. In het begin proeft u de klassieke, wrange tonen van de Veltliner kruidigheid, dan fijne peer smaak. Animerende zuurgraad.

Serveertip: Drink deze fijne witte wijn als aperitief, of in combinatie met (gerookte) zalm of forel. Ook erg lekker bij licht kruidige Aziatische gerechten!

Inurrieta Norte Roble

Een rode wijn uit Navarra, Spanje. Gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot, Graciano. Veel fruit, rijp, zacht evenwichtig en met een perfect geïntegreerde houttoets. Deze Norte is een assemblage van 85% Merlot, 10% Cabarnet Sauvignon en 5% Syrah die 6 maanden rijpt op grotendeels Franse eikenhouten vaten.                                                      

Serveertip: Deze wijn is heerlijk bij rundvlees, pasta en gevogelte.

Cantina dei Fragni Traccia

Deze Zuid-Italië Rood heeft een zachte persing van de druiven en een verfijning van smaak in staal en barriques van eiken uit de Balkan. De Traccia is een robijnrode wijn met granaatrode tinten en een geur van rood bessenfruit, jam en licht pittige tonen. Warme tannine, erg goed in balans en intens vol van smaak.

Serveertip: Deze wijn is goed te combineren met rundvlees, pasta en lam.

Pilandro Bardolino Classico

Deze Bardolino DOC is een echt bewijs van de roots van de familie Lavelli in Verona met een briljante, robijnrode kleur met paarse tinten en een intense, fruitige smaak. Deze Bardolino is een blend van drie druiven de Corvina, Rondinella en Molinara druif, handgeplukt en per tros geselecteerd op de juiste rijpheid.

Serveertip: Deze Noord-Italië Rood past perfect bij rundvlees, pasta, lam en wild (hert).

Chateau Juvenal Les Garrigues

Een rode wijn uit Ventoux, Zuidelijk Rhônegebied, Rhônevallei, Frankrijk. Gemaakt van Shiraz/Syrah, Grenache. De neus onthult aroma’s van rood fruit. De mond is zacht en smeuïg. Een mooie aromatische complexiteit wordt ontwikkeld en ondersteund door peperige noten.

Serveertip: Deze Zuid Rhône Rood past uitstekend bij rundvlees, lam en wild (hert).

Caecus Joven Rioja

Deze wijn heeft een granaatrode kleur. Fruitige en bloemige aroma’s vallen op in de neus, schoon en expressief in de mond, met een overheersing van zwart fruit en zoethout. Frank en smakelijk, met zeer goede geïntegreerde tannines en een aangename, brede en harmonieuze afdronk.

Serveertip: heerlijk bij rood vlees en gevogelte.

Château Juvenal Les Ribes du Vallat rosé

Een rosé met tonen van grapefruit en citroenschil. Een mooie zuurgraad en frisheid. Blend van Grenache 50% en Cinsault 50%.

Serveertip: Varkensvlees, vette vis zoals zalm en tonijn, schelpdieren en gevogelte passen uitstekend bij deze rosé.

Domaine Château Tour Saint-Honoré Rosé

Château Tour Saint-Honoré voormalig landgoed van de markies van Loardas, gelegen ten zuiden van het Maures-massief, met uitzicht op de Gouden Eilanden, strekt zich uit over het grootste deel van zijn 30 hectaar aan wijngaarden, op de kleihellingen op het zuiden in de gemeente La Londes Les Maures.
Serge Portal, eigenaar van Château Tour St-Honoré sinds 1988, is al 5 generaties lang wijnmaker van vader op zoon. Vol nieuwsgierigheid speelt Serge Portal met druivensoorten als een kind met kleuren, zonder vooroordelen. 

Serveertip: Deze wijn is heerlijk als aperitief bij vis en salades